Kan te forårsage jernmangel? Det korte svar er nej, er du sund, rask og spiser en varieret kost, så vil te ikke resultere i jernmangel. Optagelsen af jern bliver påvirket af en række faktorer:

Jernmangel

Kan te forårsage jernmangel?

Det korte svar er nej, er du sund, rask og spiser en varieret kost, så vil te ikke resultere i jernmangel. Optagelsen af jern bliver påvirket af en række faktorer: hvor meget jernholdige madvarer du spiser, om du spiser animalske produkter kød, æg eller fisk – og vegetabilske kilder, herunder korn, bælgefrugter, nødder og tørret frugt osv., samt din fysiologiske tilstand. Er du gravid eller har menstruation.

Videnskabsmænd mener at polyfenoler i teen kan reducere optagelse af jern af vegetabilske fødevarer men undersøgelser viser ikke tilstrækkelige beviser til at foreslå, at te skaber problemer hos raske mennesker.

Hvis du lider af jernmangel, eller er i høj risiko for det, vent mindst en time efter et måltid før du drikker te. Vitamin C hjælper kroppen med at optage jern, så pift din kop te op med et squeeze citron saft.