Rocky Road

Rocky Road gør sig godt på en skovtur, og de ​​er praktiske at have med. En kage, der også egner sig godt til at nyde sammen med en kop Oolong te.

Rocky Road fra Simply Tea
Ingredienser

200 gram god mørk kvalitets chokolade (70% cacao)
20 gram hvid chokolade
100 gram Rocky Mountain Marshmallows (skum fiduser)
200 gram cookies f.eks choc chip, ginger nuts eller lignende.
100 gram blandede, usaltede nødder, fx mandler, hasselnødder, pistacie eller pecannødder.

Fremgangsmåde
1. Smelt halvdelen af chokoladen i et vandbad og fjern den fra varmen
2. Tilføj resten af chokoladen og rør den godt sammen, indtil chokoladen er blank og skinnende
3. Tilføj nødder og skumfiduser, indtil de er dækket af chokolade
4. Tilføj de knækkede cookies lidt ad gangen. Rør godt indtil alt er helt overtrukket med chokoladen. Pas på, det ikke stivner under omrøringen.
5. Fordel massen i 12 portioner og lad det størkne i nogle timer – brug eventuelt en cupcake bageform.
6. Pynt med hvid chokolade, og når det hele er størknet, server dem i cupcake papirforme.

Rocky Road er perfekte til skovturen. De kan opbevares i en dåse i flere uger – hvis man ellers kan lade dem være!

Rocky Road kager blev opfundet i Australien i 1853. De blev til som en måde at sælge konfekt på, der var blevet ødelagt på den lange rejse fra Europa. Guldgravere i byer uden for Melbourne var velhavende, men ikke særlig kultiverede. Skruppelløse forretningsfolk udnyttede deres uvidenhed og blandede knækkede småkager og beskadiget konfekt sammen med en dårlig kvalitet chokolade og for eksempel nødder, og solgte det til guldgraverne under navnet Rocky Road. Inspiration til navnet var hentet i den stenede vej, der mødte de rejsende på deres vej til guldminerne.