Simply Tea’s Matcha Makroner

Flotte Festlige Makroner

(20-25 stk.) HENT SOM PDF HER

Matcha Makroner

Ingredienser
175 g flormelis
125 g mandler
3 æggehvider fra friske æg
70 g sukker
5 g matcha pulver
150 g mascapone
1 spk. lemon curd*

Desuden skal du bruge:
Sprøjtepose
3 bageplader beklædt med bagepapir
Foodprocessor/kaffemølle

Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til 140° C, anvend ikke varmluft.

2. Blend flormelis og mandler til fint mel i en foodprocessor eller kaffemølle og sigt det.

3. Slå æggehviderne ud i en fuldstændig ren og tør skål. Pisk med elpisker til hviderne lige netop danner bløde toppe. (a)

4. Fortsæt med at piske og tilsæt melis undervejs -1 teskefuld ad gangen. Bland det omhyggeligt mellem hver skefuld, så sukkeret er godt optaget inden næste skefuld. Hviderne skal virke tykke, hvide og blanke. (b)

5. Tilsæt matcha pulver og rør forsigtigt til farven er jævnt fordelt. (c)

6. Vend mandelblandingen i æggehviderne med en stor metalske (d).

Dejen skal være jævn og grundigt blandet. Den færdige dej bør falde fra skeen i bløde, smidige klatter.

7. Kom dejen i en sprøjtepose og tryk ca. 40-50 runde cirkler ud på de beklædte bageplader på størrelse med en fem krone. (e)

8. Bank bunden af kagepladen raskt mod køkkenbordet én gang for at gøre dem glatte. (f)

9. Lad makronerne sætte sig mindst 15 min. og op til 1 time, til de har dannet en tør skorpe. De må ikke virke klæbrige eller fugtige, når man prikker til dem med fingerspidsen. (f)

10. Bag makronerne i 12-15 minutter på midterste rille i den forvarmede ovn, én bageplade ad gangen. Kagerne skal være sprøde på oversiden og tørre i bunden. (g)

11. Lad dem køle af på bagepladen i ca. 30 minutter. (h)

12. Rør mascapone sammen med lemon curd og hæld i en sprøjtepose med tyl. Sprøjt fyldet på den ene makron og læg den sammen med en anden som en sandwich. Drys til sidst med lidt matcha pulver som pynt. (i)

Sådan får du makronerne til at lykkes:
• Vej alle ingredienser omhyggeligt af og gør redskaberne klar.
• Beklæd bagepladerne med bagepapir.
• Hæld i sprøjteposen, sprøjt på bagepladen i cirkler så store som 5 kroner.
• Bank bagepladen mod køkkenbordet, så bliver de jævne.
• Lad dem tørre i mindst 15 min. og op til 1 time – det er afgørende for resultatet!
Det sikrer en blank, jævn overflade og medfører, at makronerne har de
karakteristiske små kantfrynser, når de kommer ud af ovnen.
• Ikke to ovne er ens, så juster evt. temperaturen nogle få grader, eller drej
bagepladerne midtvejs under bagningen.
• Giv ikke op, hvis dine makroner ikke bliver perfekte første gang – øvelse gør
som bekendt mester.

Du opnår det bedste matcha makroner ved brug af økologiske råvarer.

*Her finder du opskrift på lemoncurd

Matcha pulver kan købes her:

a    tilsæt sukker
a                                                                                     b

Tilsæt matcha pulver    Tilsæt mandelmel
c                                                                                     d                                                                                     

Fyld i sprøjtepose   lad hvile 15-60 min.
e                                                                                      f

bag makronerne   Lad hvile på bagepladen
g                                                                                    h

klar til servering
i