Tarte Aux Pommes

Ingredienser:

Tærtedej:
200 g hvedemel
100 smør afkølet og skåret i tern
1 æg
50 g sukker
1 tsk. vaniljesukker

Fyld
3 mellemstore æbler
saften af 1 citron
2 æg
1 æggeblomme
60 g sukker
1 tsk. stødt kanel
2 dl piskefløde
flormelis til drys

Simply Tea – Tarte Aux Pomme

Fransk Æbletærte_med logo8446

Ovnen forvarmes til 180 grader. En 22 cm bred tærteform eller en dyb form med løs bund pensles med smeltet smør i bunden. Stil den i køleskabet til smørret er stivnet.

Tærtedej: Sigt melet i en røreskål. Gnid smørret ind i melet med fingrene til massen har konsistens som revet parmesan. Lav en lille fordybning i melet. Tag ægget og pisk det sammen med 1 spsk. vand. Hæld det i fordybningen sammen med sukker, vaniljesukker og en knivspids salt. Rør dejen sammen, først med en dejskraber, siden med hænderne. Når dejen er jævn og glat, formes den til en flad kugle, pakkes ind i husholdningsfilm og stilles i køleskabet i 20 minutter.

Æblerne skrælles og befries for kernehuse. Hvert æble deles i 8 både. Bådene vendes godt i ctironsaft og stilles køligt, til de skal bruges.

De hele æg piskes let sammen med æggeblommen. Kanel og sukker blandes sammen og røres sammen med fløden. Æggemassen røres derpå godt sammen med flødeblandingen og stilles til side.

Tærtedejen udrulles til ca. 5 mm’s tykkelse. Tærteformen fores omhyggeligt med dejen. Der må ikke være luftbobler eller løse kanter. Stil formen i køleskabet i 30 min.

Læg derpå æblebådene taglagt på bunden. De må gerne ligge meget tæt, da de svinder lidt under bagningen. Til sidst hældes æggeblandingen over æblerne.

Pas på at tærten ikke bliver overfyldt, da æggeblandingen hæver en smule.

Tærten bages i varmluft i 45 til 60 minutter til fyldet er fast og overfladen er gylden. Bagning kan tage længere tid, hvis dejen og fyldet er meget koldt.

Drys flormelis henover og server tærten varm evt. med crème fraiche til. Vi anbefaler at servere en kop Yunnan Golden Peacock sort te til.

God fornøjelse!

For det bedste Tarte Aux Pommes brug økologiske råvarer.