Astringens

Hvad er Astringens?

Astringens stammer fra det latinske ord “astringent” eller “astringency”, desværre mangler dette ord i det danske sprog derfor er ordet “astringens” opfundet til at beskrive den fornemmelse mange oplever når de smager på vin, øl, chokolade, te, frugt og grønsager.

Oversættelse betyder sammensnerpende, skarp eller bidende men i teens verden betyder det meget mere. Det er ofte den måde flavonoider, bedre kendt som taninner, reagere med spyttet i mundvigene som ikke skal forveksles sur eller bitterhed. Når man spiser en umoden banan oplever man en udtørrende fornemmelse i munden, det beskrives som astringens. Det kan opleves som ubehageligt hos mange, men hvis den er efterfulgt af spyt produktion, det vi oplever når munden løber i vand det er helt klart en ønskelig fornemmelse og en vigtig parameter for vurdering af teens kvaliteter. Astringens kan fornemmes helt tilbage i ganen og halsen derfor skal man synke teen for at få den fulde smages oplevelse af den.

Tea cupping

Tea cupping for erhverv

Vi smager: sur, sød, bitter, salt, umami og astringens