Hvordan bedømmer jeg kvalitet af en Oolong te?

Q: Hvordan kan jeg bedømme kvalitet af en Oolong te ud fra bladenes syn?

A: De tørrede blade fra mørk oxideret oolong teer, som Wu Yi Berg, Dan Cong og Phoenix er mørke grøn eller brun i farven. Det siges at Tie Guan Yin Oolong ligner et hoved af en guldsmed og farven er lys til mørke grøn. Anxi Oolong teer er lysere end Taiwan oolong teer. Oolong teer er større blade end f.eks. grønne teer, hvor kanten af oolong bladene er tydelig tagget og det kan ses på de bryggede blade.

Golden Guan Yin

Anxi Oolong te

Vær opmærksom på om bladene smulder under brygning. Efter at teen er brygget, bør bladene være hele, smidige og friske i udseende. Bladene skal aldrig være seje, gamle og tykke – det er tegn på en alt for sen høst. Anxi og Taiwan oolong bladerne skal være hele når de er brygget. De mørke oolong teer vil knække lidt under de gentagende rulning og ristnings processer men de må ikke smuldere.

Iro Monk Oolong Tea

Wu Yi mørk oolong

Brug Simply Teas produkt beskrivelses billeder på webshoppen som guide til at hjælpe dig. Det er aroma, farve og smagen af den brygget te som fortæller dig om kvalitet. Holder teen smagen efter 5,6 eller 7 udtræk osv?

Læs mere om oolong te her

Mit eventyr med te