Hvad er Puerh te ?

Denne side er dedikeret til at give interessante og relevante oplysninger om denne usædvanlige te. Puerh Te – også kaldet puer, Pu’er, Pu’er te puer eller Bolay te – er en bredbladet te traditionelt høstet fra gamle te træer ofte betegnet som vilde. Mens hvid, gul, grøn, oolong og sort te alle er høstet fra Camellia sinensis var. sinensis busken, er Puerh te brygget på bladene fra tebusken Camellia sinensis var. assamica. Puerh Te kommer fra den sydlige Yunnan provinsen i Kina. Puerh (udtales Pu-er) og er en af Kinas mest berømte medicinske teer, som har været nydt i over tusind år.

Puerh fremstilling

Her bliver bladene kort dampet inden de presses til ‘kager’

Puerh te
Indtil for nylig var Puerh et kinesisk mysterium – berømt for sine helbredende egenskaber, lave koffeinindhold og beroligende effekt og milde eftersmag.

Hemmeligheden bag er aldringsprocessen – ung Puerh er frisk og skarp, men med alderen bliver den mild, blød og kompleks, som en god vin. Puerh skiller sig ud fra andre teer idet smag, aroma og tekstur er unik på en måde som nærer både krop og sjæl. I de seneste år har medierne omtalt Puerh som et vægttabsmirakel, men der er meget mere til denne te end en trend. Simply Tea tilbyder den ultimativ Puerh oplevelse.

De store blade til enten shu (kogt) puerh, eller sheng (rå) puerh te – er kort ristet for at standse enzymaktiviteten i bladene. Puerh te sælges som løsblade te eller presses, så de har form som ‘kager’, små ‘fugleredder’ og andre figurer. Ligesom vin er puerh te bestemt af årgang og produktionssted. Bladene af de ældste træer er de meste eftertragtede. Korrekt brygget puerh te har en rig jordsmag, der er i en klasse for sig selv. Puerh har en meget lang holdbarhed og afhængigt af sorten, kan være klar til at drikke 50 år efter den er høstet eller længere. Bliver teen behandlet korrekt, kan puerh fra høj-kvalitets-træer stige betydeligt i værdi over tid. I de senere år har dette ført til højere priser for sjældnere puerh kager, men de høje priser, som skyldes spekulation, er dog aftagende i tiden.

Puerh kage

Mange medicinske egenskaber tilskrives puerh te, og det menes at være egnet til folk i alle aldre. Mens te ofte købes til gavn for vægttab og til at bekæmpe de skadelige virkninger af overdreven alkoholforbrug, viser undersøgelser, at te kan reducere kolesterol i blodet.
Se vores Puerh te sortiment her