Hvad er te?

Te er et udtræk af blade fra planten Camellia Sinensis planten som oprindelig stammer fra Kina. Næst efter vand er te den mest indtagne drikkevare på verdensplan. Udtræk lavet af urter og andre planter som ikke stammer fra planten camillia senensis er ikke klassificeret som te og vil ikke være nævnt her. Vores hjemmeside som navnet hentyder til “Simply Tea” drejer sig kun om te.

Te typer

Alle teer stammer fra planten Camellia Sinensis, dens friske blade er rig i flavonoider bedre kendt som catechiner. Bladene indeholder også enzymer som reagerer med ilten under bearbejdning og er med til at ændre teens kemiske sammensætning. Når bladene bliver stødt, rullet eller bare får lov til at hvile, udvikles catekinerne til theaflaviner og thearubiginer. I te industrien er denne iltningsproces fejlagtig kendt som fermentering. Det er mere korrekt at sige at der sker en oxideringsproces. Oxidering sker når bladene bliver udsat for ilten og fermentering sker når ilten fjernes fra bladene.

Selvom der er tusindvis af te varianter er de seks kategorier opdelt ud fra hvornår iltning processen er standset. Disse bearbejdnings processer har givet navn til de seks forskellige kategorier: Hvid, gul, grøn, oolong, sort og Puerh.

Læs mere om kategorierne her

Hvad er hvid te?

Seks kategorier af teer stammer fra den ene teplant camillia sinensis

Seks kategorier af teer stammer fra den ene teplant camellia sinensis

Hvad er gul te?

Hvad er grøn te?

Hvad er oolong te?

Hvad er sort te?

Hvad er Puerh te?