Om hvid te

Hvid te

De færreste kender til udvalget af hvid te. Hvid te er en sjælden og kostbar te, der kun bliver produceret i små mængder. Hovedsageligt i Jianyang området i den nordlige Fujian provins i Kina. Men også i den østlige del af Nepal.

Hvid te bliver plukket i det tidlige forår, inden knopperne brister og bladene springer ud. De små bladknopper og nye sprøde blade visnes, dampes let og tørres, så det naturlige fugtindhold i teen kan fordampe og smag og næringsstoffer bevares bedst muligt.

Processen ændrer også den grønne farve på knopper og blade til en sart olivengrøn farve, og de små hvide dun på bladknopperne får den hvide te til næsten at ligne sølvnåle. Derfor kaldes den ofte Silver Needle. Det er i øvrigt kun te fra Kina, der må hedde Sølv Nål, alle andre steder fra skal den hedde Silver Tips, fx hvid te fra Nepal: Silver Tips.

Hvid te er en meget mild og imødekommende te. Den har en dejlig forfriskende aroma med en fløjlsblød og let blomsteragtig smag.

Den er en god te at drikke i forbindelse med eller umiddelbart efter et måltid mad og siges også at være god for maven.
Den indeholder næsten ingen tanniner (det der giver teen den lidt skarpe og bitre smag), og ligegyldigt hvor længe den trækker, bliver den ikke bitter i smagen.

I Kina anvender man hvid te til at nedsætte kropstemperaturen, til at modvirke væskeophobning og stimulere tarmsystemet.

Hvid te er ikke varmebehandlet, alle vitaminer er derfor bibeholdt i knopperne.
 Frisk hvid te har cirka tre gange så mange antioxidanter som de fleste grønne teer.

Hvid te er rig på antioxidanter, har et lavt koffeinindhold, men samtidigt virker den meget opkvikkende – og har den såkaldte alert relaxation (fokuseret afslapning)

Simply Tea kan tilbyde den perfekte introduktion til en verden af hvide delikate teer – blandt andet:

Yin Zhen Pekoe (“Sølv nål”),
 Silvery Jasmine Pearl,
 Bai Mu Dan Superior (”Hvid Pæon”), Shangrila Silver Tips.

Se vores udvalg af hvide teer i “Shoponline” i menuen til venstre eller klik her for at komme direkte til hvid te.