Trækketid

Trækketid

Q: Tetrækketiderne er meget vigtige for at teen bliver perfekt, men på jeres te står der ofte “2-3 minutter” eller “5 minutter” har jeg erfaret. Har I skemaer til jeres te med sekund/minut trækketider,

A: Når vi skriver trække tid på emballagen eller på vores hjemmeside er det fordi vi har brygget den efter Europæiske forhold, dvs. et gram te pr. en dl. vand. I Kina kan man godt brygge meget mere te pr. dl. vand og det gør teen meget stærkere end de fleste Europæer bryder sig om.

Trække tider er bare en vejledning til forbrugeren. Hver gang vi modtager en ny årgang eller en ny te så brygger vi på dem mange gange for at finde den bedste smagsoplevelse. Vi tager tid og noterer antal af gange vi kan brygge på bladene uden at teen mister smagen, derfor er vores brygge tider meget præcise for den pågældende te.

Det vil være forkert af os at sig at alle grønne teer skal brygges X antal minutter. Der er flere grønne teer som skal trækkes på nogle få sekunder hvor andre skal trækkes på i mange minutter.

Det som er afgørende for trækketiden er forhold mellem de søde stoffer kontra de bitter stoffer i teen . Er der mange flavonoler  i teen, vil den være bitter efter kort tid men er der mange aminosyrer vil bladene være søde og kan trække i meget lang tid uden at man behøver, at fjerne bladene.

Det er et spørgsmål om kemi.

Smag er unik til den enkelte og afhænger af hvor mange smagsløg man har og hvordan de er fordelt i munden, tungen og ganen og hvordan vores dufte sanser er opbygget, samt hvordan de forskellige stoffer i teen reagere med vores spyt.

Der findes 550 forskellige stoffer i te som er med til at give smagen. Forholdet mellem disse kemikalier ændres fra lande, højden, hvor, hvornår, hvordan tebladene er høstet, påvirkning fra andre planter, vejrforhold, mineraler i jorden, hvordan teen er bearbejdet,  indpakning, opbevaring, lagering, temperatur, brygningsudstyr, serverings kop, kvalitet og temperatur af vandet til brygning og ikke mindst trækketiden.   Ændre man på et af forholdene så ændres smagen og det er det som gør te spændende, der er ingen facit. Man skal stræbe sig på at brygge den bedst kop te hver gang. Fordelen ved Simply Teas teer er at vi har taget højde for de ultimative forholde og fundet frem til de bedste teer på kloden,  du skal bare anvende den bedste vand og korrekte temperatur, det bedste udstyr som er porcelæn, ler eller glas, aldrig plastik, pap, papir eller jern. Trækketiden som er en guide til at hjælpe dig med at lave det bedste udtræk som passer til dine smagsløg. Hvis der står 3-5 minutter, start med 3 minutter og hvis du syntes at der gerne må være mere smag så træk på den lidt længere indtil du har opnået det du syntes bedst om.