Smagskarakteristik

Tesmagning

Tesmagning i Kina

Teplanten Camellia Sinensis findes i mange tusind varianter, nogle mener i hundredtusindvis. Der findes langt flere varianter end både inden for kaffe og vin.

Te opdeles i lyse teer (hvid, gul, grøn) og mørke teer (Oolong,sort og Puerh). Og inden for hver af de lyse og de mørke teer, findes der et hav af varianter. Det er grundlæggende det samme blad, som med vidt forskellige bearbejdsningsmetoder giver  vidt forskellige smagsindtryk.
Ligesom med vin er der mange ’smagslag’ i te.

Der er det umiddelbare smagsindtryk, og det der bliver liggende på tungen, i ganen eller det der ligger tilbage mod halsen flere minutter efter, teen er sunket.

For te-connoiseurs er det vigtigt, hvor smagen rammer i munden. Når den rammer tæt på halsen regnes den for at have en finere og længerevarende smag, end når den rammer smagssanserne længere fremme i munden.

For at komme i gang med at sætte ord på den righoldighed af smagsnuancer, der findes i te, har vi lavet nedenstående skema som en hjælp til at beskrive nogle af de fantastiske smagsoplevelser. Inspirationen til skemaet er hentet i vinens verden.

Klik på PDF ikonet for at hente smagskarakteristik til tesmagning.

acrobat_reader_50x50