Yunnan Red Dian Hong Gong Fu
Luksus dagligdags Sort te
Yunnan Red Dian Hong Gong Fu er en af vores mest populære sorte teer af dagligdagskvalitet. Ligesom vores øvrige teer er den produceret uden anvendelse af pesticider eller kunstgødning.
Navnet “Gong Fu”, i denne specifikke sammenhæng, refererer til den tidskrævende kunst at holde tebladene hele under bearbejdningen. Selvom “Gong Fu” ikke må forveksles med “kung fu”, har de det tilfælles, at de begge er discipliner, der kræver øvelse og perfektion.
Smagsnoter
Yunnan Red Dian Hong Gong Fu giver en smuk, klar rødfarvet bryg med en robust smag, der er stærk nok til, at man kan anvende mælk eller sukker og nuanceret nok til, at man kan drikke den, som den er.
Vi vælger hele blade af fineste kvalitet til vores Dian Hong Gong Fu for at sikrer, bedst bryg uden en bitter smag. Dette skaber en krydret aroma og smag, der er karakteristisk for Yunnan storbladede tebuske. Bland denne te med urter og tørret frugter eller nyd den som iste om sommeren.
Fremstilling
Når de friskplukkede teblade ankommer til fabrikken, ligger de og hviler i skygge eller under solskin et par timer for at reducere noget af deres fugt. Derefter bruger producenten en særlig vindtunnel af vævet bambus eller træ. Tunnelen er omkring 3 meter høj og har tre lag bambus med huller, så vinden kan blæse igennem.
Bladene sættes på det øverste lag af bambus i ca. 5 timer for at fjerne ca. 50% af deres fugtighed. Efter bladene har været igennem vindtunnelen, ristes teen i en varm valsemaskine for at blødgøre bladene, før de bliver æltet. Dette gøres hurtigt og omhyggeligt for ikke at ødelægge enzymerne i bladene, der forårsager oxidering.
Derefter æltes tebladene i en rullemaskine for at frigive safterne, som reagerer med ilten. Processen hedder polyfenoloxidase og er skyld i, at grøn te bliver til sort te. Det skal kontrolleres nøje for at undgå, at teen bliver overoxideret og dermed bitter. Når teen har opnået den korrekte oxidering, tørres bladene i en ovn, hvorefter teen sorteres for kviste og stilke.
Temester: Lan Xiong Xing
Sæson: april-maj
Kultivar: Yunnan Da Ye Zhong Cha (stor-bladet tetræ)
Origin: Yunnan Provinsen, Kina
Plukkestandard: 1 bud til 2-3 udfoldede blade
Elevation = 800 meter
Brygningsmetoder
Europæiske metode
Mængde: 2 gram til 200 ml. vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 98o C
Trækketid: 1-4 minutter
Udtræk: 3-5 gange
Gong Fu metode
Brygges: i gaiwan, glas, ler eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 98o C
Mængde: 5 gram til 200 ml. Vand
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk: mindst 5 gange
Prisen per 200 ml. kop, når bladene genanvendes
3 gange: 0,86 kr.
4 gange: 0,65 kr.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.