Purple Bamboo Gu Zhu Zi Sun
Eksklusiv Grøn te
Purple Bamboo Gu Zhu Zi Sun (紫笋) bliver udelukkende lavet af spæde knopper og unge blade fra det tidlige forår. Resultatet er denne friske rene smag og en sød og lang eftersmag. På grund af klima og de biodynamiske forhold indeholder denne te mange aminosyrer, hvor af L-theanin er hovedparten.
L-theanin
L-theanin er det stof i te som giver velvære og den følelse af lykke og afslappethed, som ofte beskrives som en Zen tilstand. L-theanin beroliger nervesystemet og aktiverer alfabølger i hjernen.
Purple Bamboo Gu Zhu Zi Sun er en grøn te fra Changxing County i Zhejiang provinsen i Kina. “Zi Sun” betyder “lilla bambusskud” og refererer til den lilla farve på tebladets første skud. Navnet “Gu Zhu” refererer til landsbyen hvor den første te stammer fra.
En kejserlig te
I disse dage er Purple Bamboo Gu Zhu Zi Sun måske ikke så kendt, men denne te var engang en meget berømt te tilbage i Tang-dynastiet (619-907). Dengang var det kejserens mest foretrukne hyldest te, og det blev endda beskrevet af te-helgen Lu Yu som Kinas aller fineste te. Purple Bamboo Gu Zhu Zi Sun var også en af de tidligste teer, der blev optaget i Lu Yu’s tejournal, Cha Jing (The Classic of Tea). I mere end 1000 år var teen en tribute te til kejseren.
Dengang på Lu Yus tid blev teen dampet og formet til kager. Når det var sket, blev den malet til pulver, som man drak, ligesom vi drikker matcha te i dag. Det var først i 1368 at man begyndte at bruge hele blade til at brygge teen med.
Nyd den suveræne grønne te også som kold brygget og oplev dens mange facetter, kølende, mættende og læskende.
Temester: Pei Hong Feng
Sæson: Før den 5. april (Ming Qian)
Kultivar: Ye Zi Sun Qun Ti Zhong (vild lilla bambus lokal busk)
Origin: Hu Zhu, Changxing County, Zhejiang Provinsen, Kina
Plukkestandard: 1 topskud og 2 let åbnet blade
Elevation: 1300 meter
Brygningsmetoder
Europæisk metode
Bryggemetoder: i glas eller porcelænspotte
Mængde: 2 g til 200 ml. vand
Temperatur: 80° C
Trækketid: 2-4 minutter
Genanvendes: Mindst 3 gange
Gong Fu metode
Bryggemetoder: i glas eller porcelænspotte.
Mængde: 4 g til 100 ml. vand
Temperatur: 80° C
Trækketid: 30 sekunder med forlænget trækketid
Genanvendes: Mindst 5 gange
Prisen per kop når bladene genanvendes
3 gange: 3,79 kr.
4 gange: 2,84 kr.
Daina Crafa (verificeret ejer) –
I ordered this tea for my husband’s birthday. He loved it and it has unexpectedly become my favorite green tea. The flavor is smooth and gentle yet sophisticated. Perfect accompaniment for a relaxing weekend. I’m ordering more right now. :-)
Michael A. Carlsen –
En af mine personlige favorit grønne teer sammen med Anji Bai Cha. I modsætning til Anji Bai Cha så er denne te noget overset.
Da denne te er groet i skyggen af bambus inderholder bladene rigtig meget L-theanin, hvilket gør at den er utrolig behagelig at drikke. Meget blød, frisk og ikke helt så grøn i smagen som fx. Long Jing.
Lasse A. (verificeret ejer) –
Blid men samtidig imponerende smag. Bør nydes, men den kan nu godt håndtere distraktioner.
Annemarie Nørresø Haase (verificeret ejer) –
Purple Bamboo er en meget smuk te i alle henseender. Duften i posen er frisk og minder lidt om nyslået græs. Den er en fryd på øjet når den trækker idet bladende folder sig let ud og de hele blade hænger som et gardin før de daler langsomt til bunden. I koppen står den klar og sart grøn i både 1, 2 og 3. infusion. Smagen er elegant og grøn uden at være gennemtrængende med en sød note. Den er på en gang frisk og mild og minder i denne egenskab lidt om en hvid te. Den er elegant og ligger sig behageligt på tungespids, sider og svælg med en meget lang eftersmag. Den associerer til en klar, frisk morgenstund med dug i græsset og bare, våde fødder.