Chasaku teske
En chasaku teske er et traditionelt japansk teredskab anvendt til at afmåle Matcha te. En skefuld på størrelse med en mandel svarer til et gram Matcha pulver. Ofte bruger man 1,5 – 2 skefulde til en portion (Usucha) tynd te eller 3-4 skefulde til en portion (Koicha) tyk te.
Traditionelt udskæres Chasaku teskeen i bambus. Teskeen er værdsat for sin skønhed såvel som sin funktion. Forskellige Chasaku teskeer er anvendt til forskellige årstider og disse får poetiske navne som ”gomei”. I den japanske teceremoni skal man beundre og værdsætte de forskellige teredskaber, derfor er en chasaku teske meget påskønnet.
En chasaku teske er næsten altid håndskåret og der anvendes mange forskellige slags materialer, som f.eks. smukke og sjældne træarter. Disse kan være mørknet eller brændt for at opnå et kunstnerisk udseende.
De mest almindelige chasaku skeer findes i bambus. De er forsigtigt udformet med en glat bøjning, som kan løfte teen fra beholderen. Teen fjernes fra teskeen med et enkelt lille slag på siden af teskålen (Chawan).
Efter anvendelsen af Chasaku teskeen skal den tørres med en serviet eller et viskestykke. Kommer chasaku teskeen i kontakt med fugt eller vand, vil skeen miste sin glatte bøjning.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.