Meng Ding Gan Lu Sweet Dew
Grøn te
Meng Ding Gan Lu Sweet Dew betyder sød morgendug fra Meng Ding bjerg med en hypnotiserende smag af nektar. Let, blomstrende og sød – en meget poetisk grøn te.
Bearbejdning
De spæde topskud bliver høstet i det tidlige forår omkring starten af marts og meget tidligt om morgenen. Knopperne bliver plukket, mens det stadig er køligt og der stadig er dug på græsset. Til denne biodynamiske te anvendes der mest teknopper, som bliver omhyggeligt krøllede under bearbejdning. Netop denne Meng Ding Gan Lu Sweet Dew er en kulminationen på to ting: rigorøs høst og meget komplekse håndværksmæssige processer.
Som mange andre grønne teer, ristes knopperne hurtig på en wok ved meget høje temperaturer for at standse oxideringen. Topskud krølles omhyggeligt og nænsomt i den efterfølgende manuelle bearbejdningsproces og processen gentages tre gange.
Terroir
Ved den vestlige side af Meng bjerget grænser det Tibetanske Plateau, og det er her, at Meng Ding Gan Lu Sweet Dew teen vokser. Det lokale klima er meget diset og har de bedste betingelser for udvikling af aminosyrer. Området Yaan er populært kendt som “Regnens by”.
Teplanterne producerer kun en lille mængde af disse blade hvert år og de dyrkes i en højde af 1,500 meter. Bladene består af 80% teknopper og 20% en teknop med et meget ungt teblad. Sweet Dew – Meng Ding Guan Lu har en overflod af særlige aminosyrer, som siges at helbrede enhver sygdom.
De spæde teknopper giver teen dens unikke karakter og skaber en lys grøn tefarve, en frisk rig smag og en meget nærende te. Nyd den søde kastanjearoma og den dvælende søde eftersmag af friskplukket majs, som er unik for Sweet Dew.
Historie
I mere end 1.000 år, fra Tang til Qing-dynastiet, blev teen valgt som en hyldest-te til kejseren. Men teen er meget ældre og er nok den ældste i Kina. Ifølge flere historiske annaler, kan oprindelsen af Meng Ding te spores tilbage til en munk kaldet Ganlu Puhui i 50 f.Kr., der blev sagt at dyrke syv te-planter i Meng Ding bjerget.
Meng Ding Guan Lu – Sweet Dew udgør sammen med Bi Luo Chun de to grønne teer, der har den største mængde dun. De hvide dun – som især kendes fra Silver Needle, hvid te – beskytter de meget spæde topskud. Desuden har de stor betydning for farve og smagskvalitet. Undersøgelser* viser, at dun indeholder den største mængde aminosyrer og polyfenoler, og at der er flere aminosyrer i dun end i teknopper.
Ingen kemisk gødning, pesticider eller ukrudtsmiddel blev anvendt i produktionen af denne te.
*Tea and tea products. Chemistry and Health-promoting properties. Chi Tang Ho, Jen-Kun Lin Fereidoon Shahidi
Temester: Luo Ping
Sæson: midt-March
Kultivar: Ming Shan nr. 131
Origin: Sichuan-provinsen, Kina
Plukkestandard: 1 knop til 1 knop med et lettåbnet let åbnet blad
Elevation: 1400 meter
Brygningsmetoder
Europæiske metode
Mængde: 1 gram til 100 ml vand
Brygges: i latteglas, kop eller tepotte
Vandtemperatur: 80° C
Trækketid: 1-3 minutter
Udtræk: Mindst 3 gange
Gong Fu metode
Mængde: 5 gram til 200 ml. vand
Brygges: i gaiwan, glas- eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 80 C
Trækketid: 30 sekunder, lidt længere ved de efterfølgende udtræk
Udtræk: Mindst 3 gange
Prisen per 200 ml kop, når bladene genanvendes
3 gange: 4,13 kr.
4 gange: 3,09kr.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.