Chuantong Tie Guan Yin
Traditionel Gudindens Barmhjertighed
传统铁观音
Årgang 2021
Chuantong Tie Guan Yin betyder Traditionel Gudindens Barmhjertighed, og er mørkere og dybere end vores meget populære Monkey Picked Tie Guan Yin. I de seneste år har den lysere, kuglerullede Gudindens Barmhjertighed været meget eftertragtet, men der er en stigende efterspørgsel på den mere traditionelle udgave. Begge teer har selve plantematerialet tilfælles, men den traditionelle er rullet på en måde, så den får lange mørke snoede blade. Dens kraftigere oxidation og lange ristning giver den en større dybde og smagskompleksitet end de mere moderne Anxi Oolong teer samt en sødere eftersmag.
Smagsnoter
Karakteristisk for Tie Guan Yin te-kultivaren er, at den bryggede te er meget ren og klar med en lys gylden orange farve. Under stærkere oxidation og ristning forvandles Tie Guan Yins intense friske blomsteraroma til en karamellignende sød og kandiseret nøddeduft.
Bearbejdning
Zhang-familien, der producerer vores traditionelle Gudindens Barmhjertighed, dyrker den originale Tie Guan Yin-kultivar på deres gård i Anxi County. De blander den ikke med andre lokale kultivarer, som er tilfældet med de fleste Tie Guan Yin-teer på markedet i dag. Bladene, der bruges til at lave denne te, dyrkes på en højde over 1000 meter over havets overflade. Det meste Tie Guan Yin er produceret i eller omkring Anxi City, men vores tehave ligger ca. 7 timers kørsel fra Anxi City i et bjergområde præget af permakultur. Området er relativt uberørt, men også fri for forurenende stoffer. Den naturlige flora, som er unik for dette terroir, giver Traditionel Gudindens Barmhjertighed sin lette vildblomst-aroma. Hvis du er fan af Oolong te, så er denne traditionelle Tie Guan Yin et must at prøve.
Temester: Zhang Shuiquan & Zhang Qingjian
Sæson: Ultimo april
Kultivar: Hong xin Tie Guan Yin
Origin: Anxi County, Fujian-provinsen, Kina
Plukkestandard: zhong kai mian – 3 let åbnede blade
Elevation: 1000-1100 meter over havets overflade
Brygningsmetoder
Europæiske metode
Mængde: 2 gram til 200 ml vand
Brygges: I latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 95° C
Bryggetid: 1-5 minutter
Udtræk: Minimum 4 gange
Gong Fu metode
Brygges: I gaiwan, glas, ler eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 95° C
5 gram til 200 ml. Vand
Bryggetid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng trækketiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk 4 gange
Prisen per 200 ml. kop, når bladene genanvendes
3 gange: 2,30 kr.
4 gange: 1,73 kr.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.