Clouds and Mist Yun Wu
Grøn te
Clouds and Mist Yun Wu er dyrket i den vestlige del af Anhui provinsen i Kina, hvor al teproduktion er bæredygtigt, da der hverken er anvendt kemisk gødning eller pesticider. Teen er høstet i slutning af april og dyrket ca. 600 meter over havets overflade. Temestere Fang Guoqiang og Xu Zhao Yu er ansvarlig for denne yderst delikate, håndbearbejdet grønne te.
Terroir
De store tætte skytæpper dækker haverne for sollys, derved holdes teplanterne hydreret af tåge og dis, hvoraf navnet Yun Wu, som betyder skyer og tåge. Dette medfører, at Clouds and Mist Yun Wu har et højt indhold af aminosyrer, som giver den eftertragtede runde umami smag. L-theanin udgør ca. 50 procent af indholdet af aminosyrerne i denne te.
Smagnuancer
Teens farve er varm honninggul og har en meget smøragtig fyldighed og en frisk, saftig smag. Den lange eftersmag efterlader noter af honningmelon og sødme som sødmajs. De våde blade har en mild genkendelig duft af broccoli. Smagen af umami hænger ved længe efter, man har drukket sin te. Den leder nemt tankerne over på vores Sweet Dew, som også får mundvandet til at løbe – bogstaveligt talt.
Når posen åbnes til de tørrede teblade, afmøder man en kraftig, vidunderlig duft af chokolade.
En suveræn grøn te til en overkommelig pris. Perfekt til en nybegynder, der vil i gang med at udforske den grønne teverden. Selv hvis du er til stærkbrygget te, har den ikke en anelse af bitterhed. Clouds and Mist Yun Wu te kan minimum brygges på 4 gange og vil stadig bibeholde den søde og runde umamismag og den kraftige gule farve.
Kan nydes alene, men vil også være fremragende til mad. 2. og 3.udtræk anses for de bedste.
Temaster: Fang Guoqiang og Xu Zhaoyu
Sæson: ultimo april
Kultivar: Qimen Xiaochuyezhong (Qimen Small Leaf Tea Bush)
Origin: Anhui provins, Kina
Plukkestandard: 4 let åbnet blade
Elevation: Ca. 600 meter
Brygningsmetoder
Europæiske metode
Mængde: 1 gram til 100 ml vand
Brygges: i latteglas, kop eller tepotte
Vandtemperatur: 8o° C
Trækketid: 2-3 minutter
Udtræk: Minimum 3 gange
Gong Fu metode
Brygges: i gaiwan, glas, ler eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 80° C
5 gram til 200 ml. Vand
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk med forlænget trækketid de efterfølgende gange.
Udtræk: 3-4 gange
Prisen pr. 200 ml. kop, når bladene genanvendes
3 gange: 1,66 kr.
4 gange: 1,25 kr.
Lili Britt (verificeret ejer) –
Jeg troede at sencha var min favorit grønne te, men den er altså overgået nu af denne enormt velsmagende blide sødmefuldte smag, der hele tiden kalder på mere.
Er du til Gunpowder te, vil du elske denne te.