Dian Hong Jing Ja Yunnan Golden Buds
Sjælden sort te
Dian Hong Jing Ja Yunnan Golden Buds stammer fra Bai Ying bjerg i Lin Cang området i Yunnan-provinsen i den sydvestlige del af Kina. Et område der er mest kendt for sine Puerh teer, men som også laver nogle fremragende og meget delikate sorte teer heriblandt vores Dian Hong Jing Ja Yunnan Golden Buds sorte te.
Terroir
Bai Ying bjerg er af videnskabsfolk kendt for sin mangfoldige, vilde te-træer. Igennem videnskabelige undersøgelser af disse planter, kunne man dokumentere, at teen oprindeligt stammer fra Yunnan i Kina.
Plukkestandard
Plukkestandarden på denne Dian Hong Jing Ja Yunnan Golden Buds sorte te er nænsomt plukkede knopper fra gamle tetræer. Disse træer er mellem 200-300 år gamle og teen er dyrket efter biodynamiske principper.
Når man kun anvender de spæde knopper fra det tidlige forår, vil den tørrede te have en smuk gylden farve og er ikke sort som andre sorte teer. Det skyldes de rige mængder antioxidanter og et lavt klorofyl indhold. Disse spæde knopper har også det højeste indhold af aminosyrer og er derfor en vidunderlig umami-oplevelse.
Håndværk
De små, fine baby hår på teknopperne er et tydeligt bevis på, at te-mesteren har formået at beholde dunene intakte som er en tegn på dygtighed og kvalitet. Når teen er færdigbearbejdet, er resultatet disse smukke, gyldne knopper, som afgiver mere smag og aroma end de fleste standardblade.
Smagsnoter
Teen har en dejlig fløjlsblød rund smag af blomster cacao og malt, der klinger over i en let sødlig eftersmag af honning. En virkelig lækker sort te, der aldrig bliver bitter. Bladene bør genanvendes flere gange for at opleve de mange unikke bryg.
Temaster: Chen Keke & Li Dong
Sæson: midt marts (Ming Qian)
Kultivar: Yunnan Da Ye Zhong Gushu (200-300 år gamle tetrær)
Origin: Fengqing, Lin Cang området, Yunnan, Kina.
Pluk: 99% knopper
Elevation: 2200 meter
Brygningsmetoder
Europæiske metode
Mængde: 2 gram til 200 ml. vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 98o C
Trækketid: 1-4 minutter
Udtræk: 3-5 gange
Gong Fu metode
Brygges: i gaiwan, glas, ler eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 98o C
5 gram til 200 ml. Vand
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk mindst 5 gange
Prisen per 200 ml. kop , når bladene genanvendes
3 gange: 3,44 kr.
4 gange; 2,58 kr.
Mette Rosleff –
En helt igennem fremragende sort te med varme og dybde. Og en af Simply Tea`s bedste efter min mening. En te med mange smagsnuancer og facetter. Burde alle smage!