Golden Water Turtle Shui Jin Gui 2023
Eksklusiv Rock Oolong te
Denne lagret Golden Water Turtle Shui Jin Gui er en af de fire mest berømte kultivarer, der definerer Wu Yi Shan rock Oolong teer, derfor er denne te ligesom Da Hong Pao, Ba Xian og Tie Luo Han meget efterspurgt.
Sjælden te
Som med alle ægte rock Oolong teer, er den ægte Golden Water Turtle Shui Jin Gui produceret i et meget begrænset oplag. Fordi teen bliver dyrket på klippevægge, oplever man intense mineraler, hvilket skyldes de klipper, som buskene vokser på. Disse klipper kendertegnes Golden Water Turtle Shui Jin Gui, som er et UNESCO naturreservat.
Smagsnoter
Denne mellemristede Golden Water Turtle Shui Jin Gui har en stærk, mørk chokolade-aroma og en sød, kraftig blomsteragtig eftersmag, der aldrig bliver bitter. Sammenlignet med andre Wuyi rock Oolong teer, er smagen af Shui Jin Gui mere delikat, da teen under behandling er blevet mellem-ristet, hvilket giver den sin bløde finish. Den blomstrende eftersmag dvæler efter hver slurk. Simpelthen lækkert!
Bearbejdning
Teen er håndlavet af master Lui Guo Ying, som lægger bladene på bambus-bakker, så de iltes naturligt gennem luften. Hver halve time ryster han bladene, så de vikles ind i hinanden. Cellevæggen nedbrydes langsomt og aromaen fylder hele fabrikken.
Te-mesterens vigtigste opgave er at standse oxideringen på det korrekte tidspunkt, derfor har han slet ikke tid til at sove under høsten og bearbejdningen. Denne te er rullet og ristet over flere gange over sommeren, indtil den ønskede smag opnås. Teen er oftest først klar til salg ved slutningen af august. Denne te er en god kandidat til lagring. Det kan anbefales at brygge denne te i en Gaiwan.
Temester: Lui Guo Ying
Sæson: april-maj
Kultivar: Shui Jin Gui
Origin: Mt. Wuyi, Fujian-provinsen, Kina
Plukkestandard: zhong kai mian – 3 let åbnede blade
Elevation: 800 meter
Brygningsmetode
Europæiske metode
Mængde: 2 gram til 200 ml. vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 90-95o C
Trækketid: 1-5 minutter
Udtræk: 4-6 gange
Gong Fu metode
Brygges: i gaiwan, glas, ler eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 90-95o C
5 gram til 200 ml. Vand
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk 6 gange
Prisen per 200 ml. kop, når bladene genanvendes
3 gange: 3,97 kr.
4 gange: 2,97 kr.
6. gange:1,99 kr.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.