Huang Zhi Xiang Dan Cong Oolong 2023
Huang Zhi Xiang er en lagret let oxideret og mellemristet Dan Cong Oolong fra 2018. Fem år giver teen sin compleksitet. Når man brygger teen, får man en lys og honninggul drik med en sød, fyldig krop og en let gardenia aroma. Huang Zhi Xiang, som kan oversættes til “aroma af blomster fra citrus”, er den ideelle te til Dan Cong elskere på grund af sin blomstrede duft, komplekse smag og sin overkommelige pris.
Terroir
Huang Zhi Xiang har sin oprindelse i Chaozhou i Kinas sydlige Guangdong-provins. Chaozhou er berømt for at producere Dan Cong Oolong te. Klimaet er tropisk, grænsener de til subtropisk, og den gullige-røde jord er næringsrig og frugtbar. Ifølge Chaozhous lokale historie blev det nærtliggende Phoenix-bjerg omlagt til te-produktion for mere end 600 år siden.
Brygning
Dan Cong Oolong, også kendt som Phoenix Oolong, er ofte meget kompleks, men brygget korrekt er de yderst delikate teer. Disse teer kan være krævende at brygge, men brygger man dem efter europæisk metode med et gram te pr. dl. vand, vil man opleve en smag af blomster og sødme med lyse noter af honning. I Chaozhou vil et sådant lyst bryg blive betragtet som kedeligt. Den traditionelle metode til brygning af Phoenix Oolong bestræber sig på at understrege eftersmagen. Det betyder, at for utrænede ganer, kan teen opleves bitter i starten, men med en afslutning der er intens og vedholdende.
For at brygge Huang Zhi Xiang i traditionel stil, begynd med 5 gram teblade i en Gaiwan eller en lille tepotte. Vi foretrækker små potter af porcelæn eller glas til Dan Cong Oolong. Brug kogende vand og skyl først tebladene, lad derefter teen trække i ca. 30 sekunder. Ved anden og efterfølgende bryg, beregn ca. 1 minut med forlængelse af ca. 10 sekunder pr. gang. Når teen er brygget på denne måde, vil teen yde mere end 10 udtræk.
Temester: Ye Han Zhong
Sæson: april-maj
Kultivar: Huang Zhi Xiang stammer oprindelig fra Feng Huang Shui Xian
Origin: Chaozhou, Guangdong-provinsen, Kina
Plukkestandard: zhong kai mian – 2-3 let åbnede blade
Elevation: 1500 meter
Brygningsmetoder
Europæiske metode
Mængde: 2 gram til 200 ml vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 98o C
Trækketid: 1-4 minutter
Udtræk: 5 gange
Gong Fu metode
Brygges: i gaiwan, glas, ler eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 98o C
5 gram til 200 ml. Vand
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk mindst 10 gange
Prisen per kop (200 ml), når bladene genanvendes
3 gange: 2,06 kr.
4 gange: 1,55 kr.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.