Hvid Porcelæn Gaiwan
En Hvid Porcelæn Gaiwan er et vigtigt redskab til at brygge af te og har været brugt siden Ming-dynastiet (1368–1644). I dag bruges den stadig af te-eksperter, te-producenter og til professional vurdering af teens kvalitet ved konkurrencer mv, som det fortrukne brygningsredskab.
En Gaiwan består af tre dele: en tallerken, en skål og et låg. De kan fremstilles af en række forskellige materialer, herunder porcelæn, glas, ler og jade.
En gaiwan lavet af Yixing ler eller jade er typisk små, med et volumen på omkring 100-150 ml. og er især værdsat af samlere, der samler på te-tilbehør.
Gaiwan anses for at være særligt godt til at brygge teer med delikate smag og aromaer, såsom grøn te og hvid te, men låget skal ikke lukkes til i disse tilfælde. Gaiwanens porcelæn absorberer varmen og beskadiger ikke teen.
Den fortrukne metode at brygge Oolong og puerh teer på er at anvende en Gaiwan, fordi teen kan bruges på mange gange.
Gaiwanens låg holder bladene tilbage så teen kan dekanteres i en anden beholder, f.eks en Gong Dao Bei. Bladene kan brygges på igen og igen ved blot at hælde mere vand på.
En Gaiwan er mindre velegnet til sort te, da det store låg tillader varmen at flygte for hurtigt under brygningen. Det er især almindeligt at anvende en gaiwan i det nordlige Kina når man nyder duftende te som jasminte. Man drikker direkte fra skålen og bruger låget til at flytte tebladene så man ikke få dem i munden.
Hvis du vil lære hvordan man anvender en Gaiwan kan du tilmelde dig Simply Teas tebrygningskurser. Her gennemgår vi forskellige brygningsteknikker bl.an andet kunsten i at brygge Gong Fu te. Du kan læs mere her.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.