Imperial Bi Luo Chun
Imperiel Bi Luo Chun er en yderst sjælden og efterspurgte te, som bør nydes i ro og mag, så man oplever smagen af de sjældne, eksklusive dråber fuldt ud.
Historie
Dong Ting bjerget i Kina har fra gammel tid fremstillet den sjældne grønne te Bi Luo Chun. Så langt tilbage som til Tang dynastiet (619-907) har området produceret te. Under Ming Dynastiet (1368-1644) var teen særdeles populær og endnu senere blev den hyldest-te for kejseren under Qing-dynastiet (1644-1911).
Der går mange historier om, hvordan navnet Bi Luo Chun er opstået, men i korte træk henviser Bi til den dybe mørke og grønne farve og Luo til de tvistede knopper, som minder om små snegle. Chun refererer til knopperne, der plukkes i det allertidligste forår, hvor de har små hvide hår, hvilket giver dem et fjeragtigt udseende.
Terroir
Der findes fem store ferskvandssøer i Kina. Den tredje-største er Tai Hu søen i Jiangsu provinsen i den sydøstlige del af Kina. I og omkring det område dyrkes Bi Luo Chun. Navnet Dong Ting henviser til to bjerge: Nemlig Dong Shan (Østbjerget), der ligger i den østlige del af Tai Hu Søen og Xi Shan (Vestbjerget), som ligger på en ø i Tai Hu søen.
Smagen af de to Bi Luo Chun teer, som stammer fra disse områder, varierer i smag og aroma. Bi Luo Chun fra Dong Shan bjerget har større og mørkere farvede blade. Bi Luo Chun fra vestbjerget har finere blade og en mildere smag. Vi har valgt Bi Luo Chun fra Xi Shan på grund af den effekt de mange forskellige frugttræer på øen har på Bi Luo Chun tebladene. Foruden at afgive duft, giver frugttræerne også skygge til buskene, og resultatet er denne vidunderlige og søde smag og frugtagtige aroma. Vores Imperial te har en stærkere aroma end andre grader af Bi Luo Chun.
Karakter
Bi Luo Chun udgør sammen med Sweet Dew de to grønne teer, der har den største mængde dun. De hvide dun – som især kendes fra Silver Needle, hvid te – beskytter de meget spæde topskud. Desuden har de stor betydning for farve og smagskvalitet. Undersøgelser* viser, at dun indeholder den største mængde aminosyrer og polyfenoler, og at der er flere aminosyrer i dun end i teknopper.
Temester: Lu Geng Lian
Sæson: Ultimo marts
Kultivar: Xi Shan Qun Ti Zhong
Origin: Suzhou by, Jiangsu Provinsen, Kina.
Plukkestandard: 1 knop til et let åbnede blade.
Elevation: 750-800 meter
Brygningsmetoder
Europæiske metode
Mængde: 1 gram til 100 ml vand
Brygges: Brygges: I glas, kop eller porcelænskande
Vandtemperatur: 80° C
Trækketid: 1-2 minutter
Udtræk: Mindst 5 gange
Gong Fu metode
Mængde: 5 gram til 200 ml. vand
Brygges: i gaiwan, glas- eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 80° C
Trækketid: 30 sekunder, lidt længere ved de efterfølgende udtræk
Udtræk: Mindst 5 gange
Prisen pr. 200 ml. kop, når bladene genanvendes
3 gange: 7,97 kr.
4 gange: 5,98 kr.
*Tea and tea products. Chemistry and Health-promoting properies. Chi.Tang Ho, Jen-Kun Lin & Fereidoon Shahidi
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.