Lao Ban Zhang Shu Puerh Bing

kr. 949

Årgang 2017
200 g

Sjælden lagret Gushu shu Puerh kage

Lao Ban Zhang Shu Puerh Binger en fermenteret puerh te med dominerende noter af ristede kastanjer, vanilje svesker, figner, rosiner, brunkager, ristet brød og et strejf af krydderi og honning.

På lager

Lao Ban Zhang Shu Puerh Bing

Sjælden Gushu Shu Puerh Bing

Lao Ban Zhang Shu Puerh Bing bladene er omhyggeligt udvalgt af puerh-mester Mr. Huang. Mr Huang besidder årtiers erfaring i te fermentering og lagring te. Han har overvåget hele processen fra plukning til lagring og smagen er et resultat af fagligt kontrolleret naturlig gæring. Det demonstrerer, hvordan viden og erfaring med forskellige fermenteringsteknikker er nøglen til at producere ekskvisit Shu Puerh.

Bearbejdning

Teen blev høstet i slutning af marts og begyndelse af april 2016 på Bulang bjerg, Menghai, Xishuangbanna i Yunnan i det sydvestlige Kina. Bulang bjerg ligger mellem 2500-3300 meter over havet og er kendt for sin mere end 300 år gamle biodynamisk tehaver. Plukkestandard er en teknop og et blade, som er den samme standard, der anvendes til det fineste Sheng Puerh. Teen er fermenteret af temaster Deng Rong (邓荣) i sin fabrik Runhui i Menghai (勐海润辉茶) ca. 90 dage ved en konstant temperatur af 36o C.

Teen blev presset til kager på Zhongyi tefabrik (众益茶厂) i november 2017, hvorefter kagerne har fået lov til at hvile indtil nu, hvor de er klar til at drikke.

Smagsnoter

Denne meget sjældene shu Puerh indholder ekstremt mange fragrante smagsnuancer uden nogen former for bitterhed, og den røde farve indikerer, at den indeholder meget koncentreret næring. Dens smag er fyldig men ikke tung, og har en udtalt sødme i eftersmagen. Med noter af både ristede kastanjer, vanilje, svesker, figner, rosiner, brunkager, ristet brød, og en mild smag af nelikker, kan man roligt kalde denne te for meget komplekse og særlig, inden for Shu Puerh-kategorien. Aromaen får en til at tænke på duften af smuttede mandler, engeslk julekage, vanilje, men har også hint af læder, træ og sauna.

Når teen er brygget ligner farven sveskesaft og giver en silkebløde og smørende fornemmelse når man synker den. Teen efterlader en ren mundfornemmelse.

Lao Ban Zhang Shu Puerh Bing må simpelthen opleves. Der er, som altid i en begrænset mængde, så køb mens de stadig er på vores hylder. Det er en yderst vellykket tekage, som har en rig smag, der kun bliver bedre med lagring.

Læs mere om Puerh te her 

Temaster: Mr. Huang & Deng Rong

Sæson: marts – april
Kultivar: Da Ye Zhong – lokal assamica variant
Origin: Bulang bjerg, Menghai, Xishuangbanna ,Yunnan, Kina
Plukkestandard: 1 knop og 1 blade
Elevation: 2500-3300 meter

Brygningsmetoder

Skyl altid Shu Puerh bladene i 98C varmt vand i ca. 10 sekunder og kasserer af hensyn til smagen.

Europæiske metode

Mængde: 2 gram til 200 ml. vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 98C
Trækketid: 1-4 minutter
Udtræk: 4-6 gange

Gong Fu metode

Mængde: 5 gram til 200 ml. vand
Brygges: i Gaiwan, glas, eller porcelænskande eller i en Yixing potte.
Vandtemperatur: 98C
Trækketid: 30 sek – 5 minutter. Lad bladene træk i 30 sekunder det første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk: mindst 7 gange

Opbevaring

Puerh te har ubegrænset holdbarhed, så længe man opbevarer den korrekt. Teen skal opbevares i papir, stof eller kurve væk fra fugt, dufte og andre lugtegener. Teen må ikke opbevares i plastik, dåser eller andre beholdere, som kan standse teens naturlige mikrobiel bakterie.

Pris pr 200 ml kop, når bladene genanvendes:

  1. udtræk 3,16kr.
  2. udtræk 2,37 kr.

Viste du at

Shu eller kogt Puerh er fermenteret te med en mangfoldighed af vilde bakterier og mycelium aktivitet. Undersøgelser har vist, at Puerh kan indeholde næsten 400 forskellige svampestammer og op til 600 forskellige bakterier.

Bakterier og fungi lever i symbiose naturligt på tebladene af gammel tetræer. Vi har hundredvis af mikroorganismer i vores krop, uden dem kunne vi ikke leve. Polyfenoler giver svampene mulighed for at vokse, men neutraliserer toksinerne.

print

Yderligere information

Vægt 200 g
Land

Kina

Region

Yunnan

Smagsnoter

Flødeagtig, Frugtagtig, Karamel, Krydret, Nøddeagtig, Skovagtig, Smøragtig, Sødme

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Lao Ban Zhang Shu Puerh Bing”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...