Lao Shu Dian Hong Sjælden Yunnan
Sort te
Meget begrænset parti
Lao Shu Dian Hong Sjælden Yunnan stammer fra et meget gammelt tetræ fra Yong De Lin Cang området i Yunnan. Vi har igen været så heldige at få lov til at købe et lille parti af denne dyrebare skat. Høsten i år har kun udgjort et meget begrænset parti.
Vi har efterhånden smagt på mange sorte teer, men ingen overgår denne Lao Shu Dian Hong – Sjælden Yunnan sorte te
Smagsnoter
Lao Shu Dian Hong Sjælden Yunnans aroma er liflig og inviterer os til at drikke teen i samme sekund, vandet rammer bladene. Farven er smuk og klar, og smagen er frugtagtig og sød med noter af mango og appelsin, der lægger sig som en sødlig, langvarig eftersmag i ganen og på tungen.
Der er ikke antydning af bitterhed i teen. En te sendt fra himlen.
Tag dig tid til at nyde Lao Shu Dian Hong Sjælden Yunnan i fred og ro, imens du ikke tænker på andet. Teen indeholder meget L-theanin og er med til at berolige krop og sjæl.
Terroir
Bai Ying-bjergkæden i Lin Cang-området i Yunnan-provinsen er kendt af te-forskere for sin mangfoldighed af vilde og kultiverede teplanter.
Forskere finder sjældne te-varianter, der vokser dybt inde i Yunnans regnskov. Blandt disse træer er Camellia sinensis var. Taliensis. Denne sort blev af te-forskere identificeret til at være forfader til de dominerende tebuske, der anvendes i dag.
Camellia Taliensis
Camellia taliensis vokser nu blandt andre sorter af tebuske i den dybe skov, herunder den mere almindelige sort Camellia sinensis var.assamica. Disse træer høstes en gang årligt af den lokale befolkning, der i begyndelsen af foråret vælger de friskdyrkede blade fra disse te-træer. Sammen med skovens vilde svampe og urter er det deres eneste indtægtskilde.
Sådanne uberørte blade er normalt forbeholdt højkvalitets Puerh te. I dette tilfælde er disse blade imidlertid blevet behandlet som en sort te.
Læs mere på bloggen her
Læs om sort te her
Temaster: Li Tian Fu
Sæson: Slutningen af marts
Kultivar: Camellia taliensis – vilde blade
Origin. Yong De, Lin Cang området, Yunnan, Kina.
Plukkestandard: 1 knop til 1 knop med 1 til 2 blade
Elevation = 2700 meter
Brygningsmetoder
Europæiske metode
Mængde: 2 gram til 200 ml. vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 98o C
Trækketid: 1-4 minutter
Udtræk: 6 gange
Gong Fu metode
Mængde: 5 gram til 200 ml. vand
Brygges: i gaiwan, glas, ler eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 98o C
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk mindst 6 gange
Prisen per 200 ml. kop, når bladene genanvendes
3 gange: 7,60 kr.
4 gange; 5,70 kr.
6 gange: 3,8 kr.
Anthony (verificeret ejer) –
For me this is such a nice tea. Fruity, sweet and smooth. And some seriously relaxing ‘cha qi’. Recommended.
Alexis Kaae –
Thank you Anthony Lee. This is one of my all time favourite teas as well.
Mette –
Unik smagsoplevelse af højeste karat. Luksus for sjælen.
Sika –
Jeg har brugt 2 g af Lao Shu Dian Hong fra 2017 og 200 ml vand (98 grader) ved denne smagning. Teen er brygget i en lille keramik kande.
Jeg startede med en trække tid på ca. 1 minut, og øgede tiden lidt for hver af de følgende infusioner.
Min anmeldelse af denne te er som følgende:
Duft/Top toner: Malt, nybagt brød, fugtigt bark
Mellem toner: Mango, karamelliseret sukker
Basis toner: mørk honning, blommer
Smagen af appelsin, som ellers har været meget kraftig i tidligere årgange, er ikke at finde i årgang 2017.
Denne te har en meget fyldig krop og megen sødme.
Jeg synes at denne te er fremragende.
Magnus –
Lao Shu Dian Hong 2016. Super god delikat sort te. Mildt krydret. Blid sødme. Fylde og blidhed i et. Fik den som smagsprøve i tekalenderen. Se her har vi at gøre med te på højt niveau. Mere af det!
Lola Skagen –
En himmelsk smagsoplevelse! Den bedste gave jeg længe har fået :-)