Matcha Yugen – kulinarisk grøn te
Luksus dagligdags matcha fra Uji Japan
Matcha Yugan er særlig te fra Japan, som har en bemærkelsesværdig smuk grønne farve. Teen bliver produceret af Marukyu-Koyamen, som er Japans allerdygtigste matcha-producent fra Uji. Producenten har modtaget mange priser for sine Matcha-teer. Matcha Yugen er af en kvalitet, som anvendes til tynd te ved den japanske teceremoni (cha no yu). Teen
Terroir
Matcha dyrkes kun i Japan. De vigtigste dyrkningsområder ligger i Uji nær Kyoto, der anses for det fineste terroir for matcha.
Matcha Yugan har en rig og fyldig, cremet umamismag med grøntsagsagtige undertoner efterfulgt af sødme. Smagen skyldes det terroir, de er dyrket i samt de komplekse fremstillingsprocesser, som går forud for teens tilblivelse.
Matcha i maden
Matcha Yugen anbefales af Sandra Pugilese og Sara Speyer i deres bog Matcha i Maden. I bogen anvender de matcha som en ingrediens i maden.
Kemi i te
Indholdet af koffein i matcha er meget højt, men effekterne nulstilles med det høje indehold af L-theanin. På grund af aminosyren L-theanin påvirker koffeinen ikke vores nervesystem. Det var japanske munke der i sin tid opdagede, at ved at skygge planterne kunne de fremtvinge L-theanin i planten, som betød, at teen kunne hjælpe dem med at meditere i flere dage fordi matchaen holdt dem vågne. Skyggeprocessen giver også et ekstra højt tilskud af A-, E- og C-vitaminer.
Producent: Marukyu-Koyamen
Temaster: Motoharu Koyama
Sæson: april-maj
Kultivar: Yabukita
Origin: Uji Japan
Plukkestandard
Elevation: 345 meters
Forberedelse: i et glas, ler eller en porcelæns-teskål eller en Chawan.
Vandtemperatur: 80° C
Tilberedelse af tynd te: “usucha”
Anvend ca. 1 gram sigtet matcha wako pulver til 1 dl 80o C varmt vand.
Pisk Matcha med “M” bevægelser indtil der dannes et jævnt lag skum på toppen.
Drik omgående så teens partikler ikke bundfalder sig.
Vil du lære at lave Matcha te? Så se denne video:
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.