Muscatel Second Flush Darjeeling 2024
Luksus daligdags sort te
Denne Muscatel Darjeeling er en enestående reserveudgave af den ægte og oprindelige Second Flush Muscatel Darjeeling, fyldt med modne frugter, krydderier og blomster.
Den er skabt af de oprindelige producenter af Muscatel Darjeeling – Castleton Tea Estate.
Second Flush
Ikke alle Second Flush Darjeeling-teer når frem til vores hylder. Vi har smagt på Darjeeling i mange år, men duften og smagen af denne høst fra 2024 er noget helt unikt.
Smagsnoter
Denne Muscatel Darjeeling er virkelig lækker med en sirupsagtig mundfølelse, ravfarvet med gyldne refleksioner. Duften byder på syltede citrusfrugter og delikate blomster-noter af appelsinblomst og kaprifolie. På ganen er den frisk og smagfuld med hints af fersken, kvæde og tørrede figner, og med en lang og vedvarende eftersmag.
Bearbejdning
Når sommersæsonen begynder, intensiveres polyfenolerne og enzymerne i tebladene, hvilket gør det muligt for de plukkede blade at oxidere og give en mørkere bryg sammenlignet med First Flush Darjeeling. Solen initierer fotosyntesen, som omdanner aminosyrerne, der er fremtrædende i First Flush Darjeeling, til polyfenoler. Det varme vejr vækker de dvale insekter og får planterne til at producere flere forsvarskemikalier for at beskytte sig selv.
Ifølge forskning tilskrives muscatelsmagen i nogle Darjeeling-teer en særlig biokemisk proces forårsaget af en bladlus, en type grøn flue. De angriber teplanterne for at få næring, hvilket får dem til at forsvare sig ved at producere et kemikalie kaldet phytoalexin.
Denne naturlige pesticid er netop den forbindelse, der frembringer de unikke honningagtige muscatelsmage, som er eftertragtet i Second Flush Darjeeling. For at dette kan ske, skal teplanterne dyrkes økologisk for at sikre, at bladlusene er til stede år efter år. Tehaver, der er rige på mikrodiversitet, producerer unikke og meget smagfulde teer.
Sæson: Second Flush d. 9-18 maj
Kultivar: Sinensis Jat, gl. kinesisk klon
Origin: Castleton Estate, Kurseong’s South Valley, Darjeeling, India
Plukkestandard og produktion: En knop og et blad, oxideret og håndrullet
Elevation: 980-2300 meter over havets overflade
Brygningsmetoder
Europæiske metode
Mængde: 2 gram til 200 ml vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 98o C
Trækketid: 1-4 minutter
Udtræk: 3 gange
Gong Fu metode
Brygges: i gaiwan, glas, ler eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 98o C
5 gram til 200 ml. Vand
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk mindst 3 gange
Prisen per kop (200 ml), når bladene genanvendes
3. gange: 1,47 kr.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.