Imperial Puerh
Luksus Dagligdags Shu Puerh te
Imperial Puerh er fremstillet fra gyldne knopper og blade af teplanten Camillia sinensis assamica. Tebusken ” Da Ye”, som betyder store blade, anvendes i produktion af denne te. Tebladene høstes i starten af foråret frem til midten af sommeren.
Terroir
Vores Imperial Puerh er en særlig fin Shu Puerh fra Yunnan-provinsen i Kina. I modsætning til mange Puerh med lavere kvalitet, der har tendens til at være tunge og mugne, er dette en rene og smagfuld te, fyldig uden tyngde. De afbalancerede jordnoter og den friske, rene sødme giver en overraskende forfriskende bryg.
Shu Puerh
Der er ingen te som Shu Puerh. Det er den eneste te, der fermenteres ved hjælp af sunde mikrober og bakterier. Som følge heraf har Puerh te længe været betragtet som en hjælp til fordøjelse og vægttab – gennem århundreder er Puerh anset som et medikament for utallige lidelser. Men en god Puerh er langt mere end blot et slankemiddel.
Denne økologisk Imperial Puerh er fermenteret, hvilket vil sige, at den har været udsat for en særlig gæringsproces. Teblade fra Yunnans regnskov indeholder mange bakterier, enzymer og svampe, som aktiveres ved fugt og varme. Kunsten i at fermentere teen er at beholde den rette temperatur, så bladene fermenteres og ikke komposteres.
Denne te er et produkt af vores Danyun, (Danmark-Yunnan projekt) som skaber bæredygtige teproducenter ved at skabe nye forretningsmuligheder og fairtrade produkter. De er med til at inspirere folket til at forbedre deres liv, gøre fremskridt med ny teknologi og træning samt øge deres levestandard.
Teen er velegnet til både nybegyndere og erfarne tedrikkere.
Læs mere om Puerh te
Sæson: april -juni
Kultivar: Yunnan Da Ye lokal te busk
Origin: Menglian County, Xishuangbanna i den sydelig Yunnan
Plukkestandard: 3. & 4. Klasses maocha
Elevation: 1500-2200 meter
Brygningsmetoder
Europæiske metode
Mængde: 2 gram til 200 ml vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 98o C
Trækketid: 1-5 minutter
Udtræk: 3 gange
Gong Fu metode
Mængde: 5 gram til 200 ml. vand
Brygges: i gaiwan, glas, ler, Yixing eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 98o C
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk mindst 3 gange
Prisen per 200 ml. kop, når bladene genanvendes
3 gange: 1,1o kr.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.