White Moonlight Sheng Puerh te
Yue Guang Bai Gushu White Moonlight sheng Puerh te
Årgang 2021
White Moonlight Sheng Puerh te kommer fra Xiao Jing Gu og er produceret af Jing Gu Da Bai Cha – træerne. Det er den samme material som anvendes til vores 200 gram Yue Guang Bai White Moonlight Sheng Puerh Tekager. Forskel er årgangen og denne te er løseblade. Ligesom vore tekager er bladene plukket fra Gammel Gushu* tetræer i stedet for kommercial tebusker. Teen kan brygges på rigtig mange gange og samtidig bevare sin elegante smag og frugtagtig aroma. Teen er rund og blød med en sødme, som mange nybegyndere inden for Sheng Puerh elsker.
Terroir
Teblade anvendt til at lave White Moonlight Sheng Puerh te (Yue Guang Bai) kommer fra bjergene i Xiao Jing Gu, hvor elevationen er ca. 1500 meter. Bladene er plukket fra 100-300 år gamle Jing Gu Da Bai Cha træer. Det 800 år gamle “modertræ” står i dag stadig, omringet af 500 år yngre tetræer. Tehaverne er omgivet af mangotræer, som har indflydelse på både teens aroma og smag.
Plukkestandarden for denne te er en knop med et blad, som er dunebelagt af beskyttende hår.
Tørringsproces
De frisk plukkede blade får love til at hvile “wither” længere end normalt, indtil de er tørret. Processen ligner mere hvid te end puerh. Teen tørrer natten igennem under måneskin, derfor navet White Moonlight, på kinesisk Yue Guang Bai. Processen giver en smule oxididering som bidrager til teens sødme. Det er i modsætning til den traditionelle soltørringsmetode og kræver omhyggelig opmærksomhed fra teproducenten men det umagen værd, da det skaber en unik og smagfuld aroma, der ligner Oolong. Teens farve ligner olivenolie, ren og klar.
Normalt er denne te presset til kager, men vi har bedt om at få tilsendt løse blade som kaldes for maocha. Det er fordi vi oplever at flere og flere køber 20 gram for at prøve den. Det betyder at vi skal brude rigtig mange af de presede kager, på denne mode er maocha mere tilgængeligt for nybegyndere, som ønsker at udforske Sheng Puerh tes vidunderlig verden.
Smagsnoter
I modsætning til mange unge Sheng Puerh teer er vores White Moonlight Sheng Puerh te mildere og har ikke en udtørrende astringens.
Det meget store indhold af aminosyrer bl.a. L-theanin giver teen dens sødme og tedrikkeren en umami oplevelse. Smagen er blød og frugtagtig med en blommeagtig eftersmag. Det er en Puerh, der er meget velegnet til førstegangs tedrikkere af Sheng Puerh.
Opbevaring
Puerh opbevares bedst i papir eller stof, ikke i plastik. Teen holdes adskilt fra andre lugte og dufte. Der er ubegrænset holdbarhed ved rigtig oplagring og disse teer er velegnet til lagring i mange år.
*Gushu: Gu betyder meget gammel og Shu betyder tetræer
Temaster: Li Dong
Sæson: marts
Kultivar: 100-300 år gamle Jing Gu Da Bai Cha – Gushu tetræer
Origin: Xiao Jing Gu, Yunnan provinsen i Kina.
Plukkestandard: En dunebelagt knop med et blade
Elevation: 1500 meter
Brygningsmetoder
Europæiske metode
Mængde: 2 gram til 200 ml. vand
Brygges: i latteglas, kop eller 200 ml. tepotte
Vandtemperatur: 98o C
Trækketid: 1-4 minutter
Udtræk: 6 gange
Gong Fu metode
Mængde: 5 gram til 200 ml. vand
Brygges: i gaiwan, glas, ler, Yixing eller porcelænspotte
Vandtemperatur: 98o C
Trækketid: 30 sekunder til første udtræk, forlæng bryggetiden ved de efterfølgende udtræk.
Udtræk mindst 7 gange
Prisen per 200 ml. kop, når bladene genanvendes
-
- udtræk 2,33kr.
- udtræk 1,75 kr.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.